Please install Flash Player to enjoy this site.

You need to have Flash installed on your browser.

Get Adobe Flash Player

Kartsoner

Hva er kartsoner?


Størrelsen på TomTom-kartene øker stadig. Grunnen til dette er at vi alltid legger til flere detaljer, for eksempel nye veier, flere interessepunkter og oppdatert IQ Routes™-informasjon, for å gjøre kartene våre mer nøyaktige og forbedre navigasjonsopplevelsen din.

Som et resultat av dette, kan du oppleve at nye kart du kjøper eller oppdateringer for eksisterende kart ikke får plass på navigasjonsenheten. For å løse dette problemet har TomTom delt opp noen av de større kartene i mindre deler, som vi kaller kartsoner.

MERK: Kartsoner støttes for øyeblikket ikke av MyTomTom og påvirker ingen kart på GO 1000-serien, VIA-serien eller Sony XNV-enheter.

Kartsoner

Slik får du kartsonen din


Hvis HOME oppdager at du ikke har nok minne for et nytt kart, blir du bedt om å laste ned en kartsone. Du gjør dette på samme måte som når du laster ned et nytt kart. Velg ganske enkelt kartsonen som dekker de landene du trenger for den neste reisen din.

Vær oppmerksom på at du fortsatt har tilgang til hele kartet og kan når som helst endre sonen du bruker, ved hjelp av TomTom HOME, selv om du bare kan installere én kartsone om gangen.

Kartsoner er ikke tilgjengelige for alle kart.

Hvis enheten har et minnekortspor, har du muligheten til å installere hele kartet på et minnekort med nok lagringsplass.

  Find out more

Du kan når som helst endre kartsonen

Hvis du vil endre kartsonen, kan gjøre dette når som helst ved hjelp av TomTom HOME. Slik gjør du det:

  1. Klikk på Administrer enheten på hovedmenyen i HOME.

  2. Klikk på kategorien Elementer på enheten.

  3. Utvid Kart, og klikk deretter på Endre kartsone ved siden av kartet som ligger på enheten.

  4. Velg en kartsone som du vil erstatte den installerte kartsonen med

  5. Klikk på Fullført.


Tips: Hvis du lagrer en kopi av kartsonen du fjerner, på datamaskinen når du blir bedt om det, kan du bytte tilbake mye raskere senere.

Map Zones

Hvordan installerer jeg det fullstendige kartet på det nye minnekortet?

Hvis navigasjonsenheten har et minnekortspor, kan du unngå behovet for kartsoner og installere det fullstendige kartet på et minnekort. Sett ganske enkelt inn et kort som er stort nok til å romme det fullstendige kartet (kartstørrelsen vises i oppdateringene som tilbys av TomTom HOME), og koble deretter til enheten for å installere kartet.

Merk: Det er viktig å bruke den nyeste versjonen av TomTom HOME når du gjør dette (2.8 eller nyere). Denne versjonen av HOME vil veilede deg gjennom prosessen for å installere det fullstendige kartet på minnekortet.

Tilbake til toppen